23
Dec
10

American dream

Bai, voi ati auzit ce se intampla in America…

Recunosc, nu am cules informatii decat dintr-o sursa: The Daily Show care e mai mult o emisiune de divertisment. Am si zis sa incerc sa nu imi fac o opinie doar din sursa asta. The Daily Show a favorizat mereu Partidul Democrat si na…fara sa o iau in serios, m-am amuzat, ca in suflet sunt si eu mai liberal.

Dar nu cred ca am de ce sa ma mai scuz.

Contextul este urmatorul:

In putina vreme se va alege un nou congres american. In perioada de tranzitie mai nicio lege nu este trecuta de congres – se numeste Lame Duck Session si se intampla atunci cand reprezentantii democrati si republicani nu se inteleg asupra unor legi. De data asta legea in discutie implica reducerea taxelor ridicate impuse pentru iesirea din criza in timpul administratiei Obama. De fapt – e normal, fiecare partid isi sustine ideologia.

Deja democratii, la fel ca si cu Affordable Health Care for America Act, au facut concesiuni si au acceptat reducerea taxelor pentru cei ce castiga mai putin de 200 000$ pe an. Pare ok, nu?

O concesiune asa de mare trebuie sa aiba ca justificare o lege a Democratilor pe care doresc cu ardoare sa treaca. Ce sa fie?

Zedroga Bill denumita dupa James Zedroga, un politist din New York ce a murit in urma complicatiilor cauzate de expunerea la substante toxice in timpul actiunii de salvare a celor afectati de atacurile de la World Trade Center. O lege ce asigura un fond de ~8 milioane de dolari pentru plata tratamentelor necesare celor ce au ajutat la inlaturarea daramaturilor si excavarea cadavrelor din 11 septembrie. Politisti, pompieri…

Si ce fac republicanii? De 2 luni si jumatate refuza sa treaca aceasta lege – pana nu va fi trecuta legea taxelor…fara concesiuni din partea lor.

Repet, stiu ca John Stewart e subiectiv si ca poate lucrurile nu stau exact asa…dar ce oameni sunt aia care folosesc drept parghie de negociere sanatatea unor eroi? Pe mine ma enerveaza rau de tot chestia asta si am vrut sa o impartasesc.

Mai ales pentru ca aceiasi republicani au folosit 911 pentru a justifica decizii precum intrarea in razboi razboaie

In America posturile partizane republicane se fac ca ploua si nu discuta acest subiect, in schimb Al Jazera a dedicat 22 de minute acestei stiri:|

Urat…

ps, cand sa public articolul mi-a disparut juma’ din el…uite, pana si in romana ma cenzureaza astia:P (glumesc)

Advertisements

3 Responses to “American dream”


 1. 1 Boto
  December 23, 2010 at 7:19 am

  Lol, da. Republicanii nu vor sa voteze nicio lege doar ca sa nu poata sa se laude Democratii ca au facut ceva benefic. Pun pariu ca dupa ce vor prelua si oficial controlul Senatului, legea va trece si se vor lauda baietii ca au ajutat eroii si ca ei sunt cei care “get things done”. O vor invarti cumva ca sa se puna ptr ei. Doar sa nu cumva sa-i nasca capra vecinului.
  Also, Lame Duck Session este perioada de dupa alegeri, chiar inaintea unei schimbari a majoritatii in urma votului poporului. S-a ales deja componenta Congresului acum vreo luna de zile, cand Democratii au pierdut cateva locuri importante in Senat.
  Inainte Democratii erau mai multi dar tot degeaba, incepand din ianuarie se va schimba si vor fi majoritari Republicanii.
  Anyway, nice to see someone else who follows The Daily Show. Jon Stewart FTW!

 2. 2 tavi
  December 23, 2010 at 10:55 am

  Da’ ce te miri mai Alex atata? Daca te-ai uita la stirile romanesti ai vedea ca si la noi la fel se face de cateva luni… Ce credeai, ca numai americanii au probleme de-astea?

 3. 3 deaceea
  December 24, 2010 at 8:10 pm

  tot pe tema asta
  http://www.nytimes.com/2010/12/23/opinion/23collins.html?_r=1&partner=rssnyt&emc=rss
  o sursa tot usor inclinata spre democrati, deh…


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %sBaga aici adresa de mail si primesti bucati de bebe cu portia, pan' te saturi!

Join 6 other followers

Tweetah

Ce sustin

unkle_bob's Profile Page

Advertisements

%d bloggers like this: