03
May
11

Posthoorn Hotel

Acum vreo luna ma uitam cu mama mea pe booking.com in speranta gasiri unui hotel acceptabil ca pret in Amsterdam pentru sejurul pe care il pregateam. Jucandu-ne cu filtrele am dat peste hotelul Posthoorn iar pozele, pretul si amplasamentul sau central ne-a convins sa ne petrecem acolo cele trei zile de vacanta din mai. Astazi, pe la ora 10, am ajuns in Amsterdam obositi si infometati dupa o dimineata inceputa la ora 3.30 cu alarma frenetica a telefonului si zborul de 3 ore Otopeni-Schiphol. Prevazator, ieri seara am recapitulat ruta pe care urma sa o parcurgem astazi pana la hotel astfel incat gasirea sa s-a dovedit o nimica toata.

Inca de la prima vedere cladirea ce ne va adaposti zilele acestea mi-a atras atentia prin stema afisata deasupra usii de la intrare.

Intrucat ajunsesem mult prea devreme iar camera nu era gata pentru inca 4 ore ne-am decis sa lasam bagajele si sa dam o tura de incalzire de-a lungul strazilor si canalelor din Amsterdam. La intoarcere am descoperit bagajele noastre deja carate intr-o camera minunata cu mini-bucatarie, mobila de la IKEA si balconas tocmai perfect pentru a va scrie aceste randuri.

Si cat ne povestea domnul Francois, patronul hotelului, despre regulile de conduita si cele-cele aud ceva cu un potential interesant: “would you like to hear about the building’s history?” “why not” zic eu.

Si acum ca am aflat sa va impartasesc si voua:

Casa a fost construita in 1550 ca oficiu postal, de unde vine si numele ei “Posthoorn”. In 1687, intrucat  catolicismul era interzis in favoarea protestantismului camera din care va scriu eu acum a servit rol de biserica ilicita dupa modelul multor altora din acea epoca. Mai tarziu, ca recunoastere a importantei pe care aceasta casa a avut-o pentru populatia de confesiune catolica din Amsterdam, o biserica impunatoare a fost ridicata in apropiere fiind denumita deasemenea Posthoorn.

In plus, se spune ca de undeva din aceasta camera se afla intrarea spre un tunel secret ce ii ajuta pe enoriasi sa fuga de politie in cazul unei razii. Celalalt capat al tunelului duce, conform legendei, in barul de vizavi. La noapte ma apuc sa sap:D

Advertisements

6 Responses to “Posthoorn Hotel”


 1. May 4, 2011 at 7:41 am

  Judecand dupa ora de zbor, a fost KLM, nu? :-P Lux! Vezi ca e zbor direct la Leeds :))

 2. May 4, 2011 at 3:39 pm

  sabina, nu le bagi o vizita?

 3. May 5, 2011 at 1:44 am

  Ma gandeam sa merg cu vaporasu pana la Amsterdam, dar nu e buna perioada.
  KLM au taiat din mancare de cand cu 9/11 :))


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %sBaga aici adresa de mail si primesti bucati de bebe cu portia, pan' te saturi!

Join 6 other followers

Tweetah

Ce sustin

unkle_bob's Profile Page

Advertisements

%d bloggers like this: